Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- یک پژوهشگر در زمینه طب سنتی در استان زنجان گفت: مهم‌ترین نگرش طبیعت‌درمانی، استفاده از گیاهان و داروهایی است که به بالا رفتن قدرت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،کریم محمدی زنجانی پژوهشگر  طب سنتی اظهار کرد: غنای خاک استان و وجود چهار رشته ‌کوه (البرز در طارم، زاگرس در ماه‌نشان، کوه‌های شمالی و جنوبی زنجان) باعث شده که خیلی از محققان، زنجان را یکی از قطب‌های گیاه‌پزشکی ایران بدانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنین شرایطی علاوه بر خواص، حتی روی طعم گیاهانی که در خاک استان زنجان می‌رویند هم تاثیر می‌گذارد. این در حالی است که پزشکان طب سنتی معتقدند که گیاهان بومی هر منطقه، برای سلامت ساکنان آن منطقه حکم دارو را دارد.

وی با بیان این‌که زنجان به چند دلیل می‌تواند تولیدکننده گیاهان دارویی با خواص منحصر به فرد باشد و در این راستا زمینه برای سرمایه‌گذاری فراهم است، ادامه داد: امروز توریسم‌درمانی در همه دنیا مرسوم شده است و ایران علی‌الخصوص استان‌هایی مثل زنجان نباید از این قافله عقب بیافتد.

مثلا بر اساس تجربه، آب و هوای روستای پری در ماه‌نشان طوری است که میزان اشتهای فرد را تنظیم می‌کند و برخی معتقدند که با سفر به این روستا، علاوه بر تمدد اعصاب موفق شده‌اند که میزان اشتهای خود را به حالت تعادل برسانند.

محمدی زنجانی با تاکید بر این‌که کوه‌های اطراف روستای پری از توابع ماه‌نشان سرشار از آهن است و چنین خاصیتی می‌تواند برای مغناطیس‌درمانی مورد استفاده قرار بگیرد، افزود: روستای علم‌کندی چشمه‌ای دارد که ساکنان بومی منطقه اذعان می‌کنند برای کهیردرمانی و اگزمادرمانی کاربرد دارد.

این چشمه صعب‌العبور است ولی افرادی که سختی راه را به جان خریده و علاوه بر بهره‌مندی از زیبایی‌های طبیعت، از آب چشمه برای درمان استفاده می‌کنند، به نتیجه مطلوب دست می‌یابند.

این فعال در زمینه توریسم‌درمانی با اشاره به این‌که تاکنون چند توریست از سایر کشورها به این مناطق رفته و از خواص درمانی ناب طبیعت برخوردار شده‌اند، خاطرنشان کرد: طبیعت‌درمانی هنوز بین مردم ایران جا نیفتاده است ولی امروزه کشورهای توسعه‌یافته قدر این موهبت را به خوبی می‌دانند و حتی حاضرند برای دست‌یابی به آن، مسافت‌های طولانی را پشت سر بگذارند و به ایران بیایند.

جالب آن‌که منطقه ماه‌نشان، خواص منحصر به فردی دارد که علاقه‌مندان به طبیعت در خارج از کشور بیشتر به آن واقف بوده و نسبت به آن اشتیاق نشان می‌دهند.

محمدی زنجانی در ادامه، در خصوص طب فشاری (ماساژ موضعی) گفت: این طب از باستان قدیم بین ایرانیان مرسوم بوده است و ابوعلی‌سینا احیاگر این طب به شمار می‌آید ولی در دنیای امروز خیلی مغفول مانده است.

این طب در درمان بیماری‌های متعددی مثل میگرن و کاهش عوارض افسردگی و پریشان‌حالی بسیار تاثیرگذار است ولی در ایران چندان شناخته شده نیست و متاسفانه بسیاری از ما با کوچکترین سردردی به انواع داروهای شیمیایی پناه می‌بریم.

وی یادآور شد: البته در طبیعت‌درمانی نباید به هرکسی اعتماد کرد؛ چراکه ممکن است برخی برای جلب مشتری ادعاهایی بکنند که اصلا با واقعیت منطبق نیست. به همین ‌خاطر شهروندان باید قبل از اعتماد به درمانگران طبیعی، تحقیق و پرس و جو کرده و سوابق این افراد را مد نظر قرار دهند؛ علاوه بر این باید در نظر داشته باشیم که طبیعت‌درمانی معجزه نمی‌کند و کاهش عوارض همه بیماری‌ها مستلزم گذر زمان، صبوری، برخی پرهیزها و در صورت نیاز مشاوره با افراد مجرب است.

محمدی زنجانی با بیان این‌که طب فشاری برخلاف طب گیاهی برای ریزش مو و بیماری‌های قارچی درمان ندارد و بهتر است که متقاضیان این مسئله را مد نظر قرار دهند، افزود: استان زنجان به خاطر خاک غنی، طبیعت ناب و تعدد گیاهان دارویی، پتانسیل بالقوه‌ای در زمینه طبیعت‌درمانی دارد و می‌تواند از این ویژگی خود برای جذب گردشگر و متعاقب آن توریسم‌درمانی استفاده کند. مشروط به این‌که به دنبال درمان‌های فوری با ماندگاری کوتاه‌مدت نباشیم و با طبیعت آشتی کنیم.

 

 

منبع:ایسنا

 


انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۱۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزش باد نسبتا شدید زنجان را فرا می‌گیرد

ارسطو محمدی با بیان اینکه پوشش ابرها در استان امروز افزایش می یابد، گفت: بارش پراکنده باران نیز در برخی اوقات محتمل است.

وی اظهار داشت: روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری موج جدید بارشی از جو استان عبور می کند که فعالیت آن موجب رگبار باران در نواحی مختلف استان می شود و برای ساعات بعدازظهر بارش های نسبتا شدیدی پیش بینی شده است.

محمدی با بیان اینکه روز چهارشنبه نیز بارشهای پراکنده ای روی خواهد داد، افزود: روزهای پنجشنبه و جمعه شرایط جوی نسبتا پایداری را در استان شاهد خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد:‌ با ورود سامانه بارشی از جو استان دمای هوا کاهش خواهد یافت و اواخر هفته مجددا افزایش می یابد.

محمدی دمای فعلی شهر زنجان را ۱۳ درجه سانتیگراد بیان کرد و افزود: این میزان دما نسبت به روز گذشته در همین ساعت یک درجه افزایش یافته است.

این کارشناس با اشاره به میزان نوسان دمای شهرهای استان، گفت: طی شبانه روز گذشته کمینه و بیشینه دمای زنجان ۱۱ و ۱۹ درجه، ابهر ۱۰ و ۲۱، خرمدره ۱۱ و ۱۹ درجه، آب‌بر ۱۳ و ۲۷ درجه، قیدار هشت و ۱۹ درجه، حلب ۶ و ۲۲ درجه، گرماب ۹ و ۱۹ درجه، سلطانیه ۹ و ۱۸ درجه و ماهنشان ۱۴ و ۲۲ درجه سانتیگراد گزارش شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • ارزیابی گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه ارزیابی می‌شود
  • ارزیابی میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه در سازمان تنظیم مقررات
  • حرکت جالب گاو‌ها هنگام بارش باران در روستای توآباد + فیلم
  • هوای زنجان این هفته ناپایدار خواهد بود
  • باد شدید از امروز زنجان را درمی‌نوردد
  • وزش باد نسبتا شدید زنجان را فرا می‌گیرد
  • رویش گل‌های بهاری در دل کوه‌های روستای شوراب + فیلم
  • طبیعت زیبای بهاری روستای داش آلمالو در آذرشهر